(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
PARNÍ HRNEC-OBĚD ZA 30 MINUT
Potřebné ingredience
*kuřecí prsa, bílý jogurt, česnek, mletý kmín, trochu soli( nemusí být) , grilovací koření
*sáček mražené zeleniny, olivový olej, bylinky( petržel, libeček, pažitka bazalka atd)
*Rýže, 2 kuličky nového koření
Postup přípravy
Přes noc si naložíme kuřecí plátky do marinády z jogurtu, čeneku, kmínu a koření ( co máte rádi)
* do spodního patra dáme mraženou zeleninu, do prostředního patra kuřecí plátky a do vrchního patra rýži do nádoby určené k vaření rýže. DAla jsem 1 díl rýže a 1,5 dílu horké vody a kuličky koření , trochu soli. Hrnec přiklopíme poklocí a vaříme 25-30 minut. NA talíři můžeme maso přelít ještě nějakým jogurtovým dresinkem.
Zeleninu smícháme s bylinkama a trochou olivového oleje.
Dobrou chuť.
* do spodního patra dáme mraženou zeleninu, do prostředního patra kuřecí plátky a do vrchního patra rýži do nádoby určené k vaření rýže. DAla jsem 1 díl rýže a 1,5 dílu horké vody a kuličky koření , trochu soli. Hrnec přiklopíme poklocí a vaříme 25-30 minut. NA talíři můžeme maso přelít ještě nějakým jogurtovým dresinkem.
Zeleninu smícháme s bylinkama a trochou olivového oleje.
Dobrou chuť.
- vše naskládáno v hrnci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jonca
(upraveno)
24. 1. 2009, 21:06
také mám tento hrnec teda od Tefalu a je fakt dobrý.Rychle se uvaří,žádný vymýšlení co udělt k obědu atd..Mám v albíčku nějaké fotečky co jsem uvařila..
Gába80
(upraveno)
30. 1. 2009, 21:24
@jonca
Super určitě mrknu. Díky moc.
jiřča
(upraveno)
15. 1. 2009, 16:29
Mám ten stejný od , takž jsem začátečník. Rýži dávám dolů, jinak jsem už dělala pangase a krůtí prsíčka. To vaše vypadá také dobře -vyzkouším. Nevíte, jestli jdou knedlíky, někdo tvrdí že ano. Asi bych tam dala nějaké plátýnko, aby to neproteklo .......... Jiřka
Gába80
(upraveno)
16. 1. 2009, 8:14
@jiřča
Já už ho mám skoro ropk a rýži jsem dělala poprvé. myslím, že je jedno do kterého patra to dáte. NA knedlíčky se taky chystám ale že bude problém s tím čištěním mě nenapadlo. Jinak pangase dělám často je výborný. Někdy ne něj dám trochu špenátu a sýr. NA MMb jsem našla knedlík co dělala paní v té nádobě na rýži.
karca90
(upraveno)
15. 1. 2009, 16:37
@jiřča
Knedlíky jdou, mám ten stejný hrnec, dělala jsem bramborový i kynutý a nikomu nepřeju vymývat ty zalepený dírky na dně. Hlavně teda po těch kynutých - to byl masakr jinak sůl nedávám, manža tvrdí, že se zanáší ten vyvíječ páry.